21.3.10

Programátorská soutěž

Tentokrát bez mojí účasti a s mým přihlížením…

K fotkám z výletu jsem se bohužel stále nedostal, takže jen krátké shrnutí posledního dění. Stále hledáme byt, což se zkomplikovalo tím, že Ital k sobě chtěl přibrat ještě nějakého svého kamaráda, a pomalu končí vyučovací blok druhého semestru. Takže už mám za sebou poslední laborky (moje poslední volba, měření radioaktivity, nebyla naštěstí moc velká dřina) a některé přednášky se dobraly ke konci.

Pak tu podobně jako minulý semestr probíhala v rámci jednoho předmětu soutěž, které jsem se však nezúčastnil. Úkolem bylo vytvořit hru v Javě, na což mi moc nezbýval čas, tak jsem se šel alespoň podívat na vyhlášení a nemohl jsem věřit vlastním očím, co se některým studentům podařilo během tak krátké doby ukutit. Kromě her kopírujících některé tradiční koncepty se zde našlo několik velice neotřelých. Třeba jeden Maďar udělal jednoduchou hříčku, ve které člověk musel k sobě kurzorem nahánět bakterie odlišných barev; vtip byl v tom, že v každé úrovni byl pohyb myší nějak ovlivněn (začínalo to otočením os a končilo pohybem v rámci nějakých šílených matematických funkcí), na což se musel mozek hráče “přizpůsobit”, aby daný problém zvládl. Nebo jeden Litevec napsal střílečku pomocí laserového ukazovátka a projektoru. Princip byl takový, že si rozšířil displej počítače na projektor a namířil na projekci kamerku, díky čemuž byl program schopen poznat, kam je na obrazovce mířeno laserem.

Rád bych pokračoval ve svých dojmech z rozličných příspěvků v této soutěži, ale kupí se mi tu práce. Závěrem tedy jen dodám, že ty lidi dost obdivuji, protože času na to opravdu moc nebylo (také někteří vypadali a zmiňovali, že díky tomu se skoro celý týden nevyspali), ceny nebyly dvakrát hodnotné a některé hry byly opravdu na úrovni, že by nebyl problém z nich udělat bakalářku, či je přihlásit do nějaké pokročilejší soutěže.

Štítky:

Počet komentářů: 0:

Přidat komentář

Odkazy na tento příspěvek:

Vytvořte odkaz

<< Domovská stránka