28.2.10

Hledání bytu a česká chvilka

A čtyři neděle do Velikonoc…

Poněvadž univerzitní ubytování je tu garantováno jen prvákům, budu si muset najít normální podnájem, na čemž jsem se předběžně domluvil s Anglánem a Italem (Amík je tu jen na roční výměně a Skot už jen domluvený se svými kámoši). Ze zkušenosti starších studentů jsme se začali poohlížet po bytu už teď, protože v létě už je to většinou pozdě, resp. většina podnájmů v přijatelné ceně a vzdálenosti od centra je v tu dobu udána. Ital si dal celkem práci s hledáním a sestavil předběžný seznam bytů splňující následující kritéria: úroveň ceny, kterou platíme teď za univerzitní byt, vzdálenost od centra do 20 minut a normální fungující sprcha.

Dál pokračuje vlna české kultury. Tři dny se tu bude hrát opera Příhody lišky Bystroušky (The Cunning Little Vixen – netuším, jestli to budou zpívat v češtině, nebo v nějakém anglickém přebásnění) a pod mojí taktovkou si v rámci pivního spolku promítneme Hoří, má panenko (The Firemen’s Ball – inu, nejen Češi jsou kreativní v překladech názvů cizích filmů).

A druhý semestr se pomalu blíží ke konci, resp. jeho vyučovací blok. Čtyři týdny, pak budou Velikonoce a po nich zkoušky. On je tuším i o nějaký kus kratší než ten první, tak není divu, že to uteklo tak rychle.

Štítky:

Počet komentářů: 1:

Anonymous Anonymní řekl...

jj Tome, vše je relativně kratší pokud se zvýší rychlost vnímání prožitků, či jen prosté vnímání denního toku událostí..., leč Tobě to ještě nemůže připadat tak rychlé jak mě...Budu se těšit na shledání, jak Ti skončí ten kratší semestr ! Ahoj M.

2. března 2010 23:43:00 GMT+01:00  

Přidat komentář

Odkazy na tento příspěvek:

Vytvořte odkaz

<< Domovská stránka