18.9.09

Den pět: Banka

K poslednímu postu jsem zapomněl dodat, že jsme se stihnul zaregistrovat u doktora. V podstatě úspěšně, tak jsem zašel další den i do banky…

Objevil jsem totiž jednu, kde kupodivu nechtějí měsíční poplatek za vedení účtu a nemusí k tomu být vklad pět tisíc liber… Jenomže jsem netušil, že v Británii je zřízení účtu proces složitý, kdy člověk musí s hromadou formulářů několikrát navštívit banku. Slečna u přepážky mi tedy sdělila, že ve čtvrtek ani v pátek nemají volné termíny schůzek, takže mám přijít po víkendu. Nu což.

Pak jsem zašel na seminář k hledání práce při studiu a na prohlídku hlavní univerzitní knihovny. Celkem užitečný. Na to jsem se šel projít po místě, kde se prezentovaly všechny zájmové skupiny. K několika jsem se zapsal (třeba Slovanský spolek), když to bylo zdarma, nebo jsem se jen připsal na mailing listy. Večer jsem zašel s Anglánem na Freshers Con, akci pořádanou sci-fi a fantasy spolkem. Nejdřív se promítalo Zpátky do budoucnosti, potom byla pizza a pití zdarma. A zopákla se situace jako s CompSocem, takže jsem se z blbého pocitu, že jsem toho tam projedl moc, přidal (popravdě členové tohodle spolku mají zdarma přístup do knihovny se scifi a fantasy, což je docela fajn). Potom přišel na besídku nějaký místní autor, co napsal asi tři fantasy knížky – celkem zajímavě hovořil o obecných problémech fantasy, scifi a literatury obecně v dnešní době. Nakonec proběhl pub quiz, kdy jsme s Anglánem byli přirazeny do jedné skupiny. Poněvadž jsme se nemohli dohodnout na názvu týmu, každý plácnul jedno slovo a vzniklo cosi jako: “Pštros ne norský FireFly potopen”. Byli jsme předposlední (celkem by se šikly Pavlovo znalosti Star Treku) – já si užil svoji světlou chvilku, když přišla otázka, jakým slovem RUR obohatila svět science fiction.

Štítky: , , ,

Počet komentářů: 0:

Přidat komentář

Odkazy na tento příspěvek:

Vytvořte odkaz

<< Domovská stránka