15.9.09

Den dva: Oficiální uvítání

Freshers Week pokračuje…

Konečně jsem se prospal, přestože v našem vchodě je nějaká banda hrozných kaličů, co tu už několikátý večer a ráno pouštěli muziku, až se klepaly zdi všude okolo. Už na ně podalo strašně lidí stížnosti a teď i přišel email, že když se to bude opakovat, tak recepce zavolá kromě ochranky i policii. Mě to nějak nerušilo, resp. jsem byl tak utahanej, že jsem prostě vytuhnul, i když se klepal celej panelák.

Ráno jsem vyrazil na pár prohlídek univerzitního campusu, na zdarma oběd od křesťanskýho spolku (byl jsem tam celkem brzo, než se stačila utvořit fronta přes celý náměstí a než tam začal jejich sbor halekat křesťanský songy, takže docela fajn polívka a sendviče). Pak bylo oficiální zahájení, celkem nuda, proslovy víceméně stejný jako na international day a nic moc víc (jen nějaký předání cen za přínos univerzitě či co). Pak jsem byl na pivu, vrátil se večer domů, nikdo tu nebyl, tak jsem šel spát.

Jinak při prohlídce campusu jsem zjistil, že budu studovat v asi nejhnusnější budově v celym Edinburghu – School of Informatics sídlí hlavně v Appleton Tower, což je taková brutal stavba z 50./60. let (prostě typickej komunistickej panelák)… byla několikrát zvolena za nejhnusnější stavbu v Edinburghu atp. Ona takováhle stavba v krásnym středověkym městě je celkem trnem do oka – ale tak někdy v budoucnu (zatím nespecifikováno, profesoři vtipkují, že možná naše děti se toho dožijí) by ji měli nějak zateplovat a udělat novou fasádu. Jo a od 5. patra vejš je tam nějak omezenej přístup, takže tu kolují pověsti, že tam dělají pokusy na lidech a tak. Sranda no.

Štítky: , ,

Počet komentářů: 0:

Přidat komentář

Odkazy na tento příspěvek:

Vytvořte odkaz

<< Domovská stránka